niedziela, 10 maja 2020

Domowe batoniki bounty

Rodzinka stwierdziła, że są lepsze niż te ze sklepu. Mocno kokosowe, oblane grubą warstwą czekolady, idealne do kawy.
 


1/3 szkl mleka
1 szkl cukru
100 g wiórek kokosowych
100 g masła w temp. pokojowej
100 g mleka w proszku

czekolada mleczna i gorzka



Mleko podgrzać z cukrem do rozpuszczenia, dodać wiórki. Ostudzić. W misce zmiksować miękkie masło, mleko w proszku i masę kokosową. Schłodzić kilka godzin w lodówce. Po tym czasie formować batoniki (10 szt). Batoniki schłodzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Zanurzać batoniki i układać na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić.

10 komentarzy:

  1. Smacznie u Ciebie Asiu, jak zawsze 🍫
    Pozdrawiam🤗☕🍓🌞

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię te batoniki ale domowe muszą byc o niebo lepsze

    OdpowiedzUsuń
  3. Słodkie jak diabli 😳 Maksymalnie 2/3 szklanki cukru dam następnym razem.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyszły przepyszne, dałam polowe mniej cukru i są idealne

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepis super ,tylko trochę mniej cukru Idelny smakołyk polecam .

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)