czwartek, 30 maja 2019

Surówka z młodej kapusty z winogronami

Taka surówka będzie super dodatkiem do obiadu, grillowanego mięsa lub po prostu jako drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko zdrowa ale rewelacyjnie smakuje :)




mała główka młodej kapusty
kiść czerwonych winogron
1 szkl siekanych orzechów pekan
łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól
świeżo zmielony pieprz




Kapustę drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki. W misce wymieszać kapustę, winogrona, orzechy i majonez z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. odstawić w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.


5 komentarzy:

  1. bardzo fajna surówka, lubię takie z winogronami

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna surówka. Moja Mama robi podobną (tylko z kapusty pekińskiej i bez orzeszków) i jest pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam młoda kapustkę, ale z truskawkami.
    Z winogronem też zapewne jest pyszna:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)