środa, 12 września 2018

Łosoś faszerowany serkiem i szpinakiem

Bardzo smaczny, szybki i efektowny sposób podania łososia. Delikatny, kremowy farsz wzbogaca smak ryby. Do tak przygotowanego łososia doskonale pasuje świeża sałata z pomidorkami i pieczone ziemniaczki.




2 filety z łososia po 100 g
sól morska
świeżo zmielony pieprz 
oliwa
łyżka masła

Farsz:
3 łyżki twarożku naturalnego kremowego
3 łyżki rozmrożonego szpinaku
2 łyżki startego żółtego sera
sól, pieprz,czosnek granulowany




Farsz: Twarożek wymieszać ze szpinakiem i serem żółtym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Filety umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. W każdym naciąć głęboką kieszeń. Filety natrzeć łyżką oliwy i oprószyć solą i pieprzem. Do środka nałożyć farsz.

Łososia smażymy po kilka minut z każdej strony pod przykryciem. Można też upiec w 200 stopniach przez 15 minut.
Podajemy z ulubioną sałatką.




8 komentarzy:

  1. Kochana Asiu!
    Akurat wróciłam głodna z pracy, a tu takie pyszności, mniam:)
    Chętnie się poczęstuję, dziękuję:)
    Pozdrowionka ślę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię łososia w takim wydaniu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pyszności :) Bardzo lubie łososia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja szczerze mówiąc nie przepadam za rybami( wiem ogromny błąd !), ale gdybym dostała tak przygotowaną rybkę na pewno bym się skusiła. Super propozycja Asiu!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem pewna, że tak przygotowana by ci poamakowała:)

      Usuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)