sobota, 2 grudnia 2017

Chrupanka miodowo-kukurydziana

Batoniki na śniadanie? Jak najbardziej jestem na tak! 
Razem z  córką uwielbiamy śniadania na słodko. Płatki kukurydziane Lubella zawierają naturalne składniki dlatego podając je na śniadanie wiem, że jemy wartościowy posiłek. Batoniki poza płatkami kukurydzianymi zawierają same zdrowe składniki. Taki batonik dodaje nam moc i energię do pracy i nauki na resztę dnia. A do tego jest ciekawym urozmaiceniem codziennego śniadaniowego menu.
Polecam :)




ok 4 szkl płatków Lubella Corn Flakes klasyczne
1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich
125 g masła
2/3 szkl miodu
3 łyżki kakao
3 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki jagód goi



Na suchej patelni lekko podprażyć orzechy i wiórki kokosowe.
W garnku rozpuścić masło, miód i kakao. Do rozpuszczonych składników dodać orzechy, jagody goi i mieszając dosypać tyle płatków  (ok 4 szkl) aby wszystkie składniki dokładnie się posklejały. Następnie wysypać je na średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i dobrze uklepać. Schłodzić w lodówce przez ok 2-3 godziny i pokroić na batoniki.

 #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

9 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)