wtorek, 29 marca 2016

Zupa pomidorowa z brązowym ryżem

Pyszna, zdrowa zupa z dodatkiem brązowego ryżu Cenos poleca się na poświąteczny lekki obiad. 
Jeśli został Wam rosół z wielkanocnego obiadu polecam taką pyszną i lekką zupę. Będzie w sam raz aby zregenerować organizm po poświątecznym łakomstwie. Na dodatek robi się ją błyskawicznie co jest dodatkowym plusem po tylu godzinach stania w kuchni przy garnkach ;)

Zupę podałam na talerzu Porcelana Bogucice "Antonio".




1 l rosołu + marchewka i korzeń pietruszki z gotowania
puszka pomidorów krojonych
2 torebki ryżu brązowego pełnoziarnistego Cenos
sól i pieprz do smaku

koperek do posypania



Rosół i pomidory zmiksować. Możecie zrobić to niedokładnie i zostawić cząstki pomidorów albo zmiksować rosół z wszystkimi warzywami na krem. Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu zawrzenia. W razie potrzeby przyprawić do smaku.
Ryż zagotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu.
Zupę podawać z ryżem i ewentualnie kleksem śmietany jeśli lubicie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)