niedziela, 31 grudnia 2017

Nachos zapiekane z serem i salsą

Fantastyczna przekąska na sylwestrową imprezę w gronie znajomych. 
Pikantna salsa, ciągnący ser i chrupiące nachosy to coś co pokochałam od pierwszego kęsa :) Doskonale komponuje się z zimnym winem lub piwem.
Zrobienie jej zajmie tylko kilka minut! I koniecznie zróbcie sobie większy zapas nachosów bo na pewno nie skończy się na jednej porcji ;)

Korzystając z okazji, że to już ostatni wpis w tym roku chciałabym złożyć Wam życzenia wszelkiej pomyślności, zdrowia, sukcesów zawodowych i nie tylko, dużo miłości i radości 
w Nowym 2018 Roku :)
Do Siego Roku!



opakowanie nachos
słoiczek pikantnej salsy z kawałkami warzyw
ok 200 g startego żółtego sera




Na dnie naczynia żaroodpornego rozsypać warstwę nachos, polać kilkoma łyżkami salsy i posypać startym serem. W ten sposób zrobić 2-3 warstwy. Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na kilka minut, aż ser się rozpuści.
Nachosy równie dobrze możesz przygotować w mikrofali. Przekąskę podgrzewamy ok 3 minut na średniej mocy kuchenki.


4 komentarze:

  1. Asieńko!
    U Ciebie smacznie, jak zawsze:)
    A na Nowy Rok i ja życzę Tobie i Bliskim wszelkiej pomyślności:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szczęśliwego nowego roku oraz szampańskiej zabawy Sylwestrowej :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)