Sałatka pięknie prezentowała się na talerzu "Julia Gold" od Porcelany Bogucice.
1 surowy kalafior
2/3 puszki groszku konserwowego
2 łyżki siekanego koperku
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2/3 puszki groszku konserwowego
2 łyżki siekanego koperku
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
Kalafiora myjemy i bardzo drobno kroimy. Dodajemy odsączony z zalewy groszek i posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Schładzamy.
Prawda, że proste?
uwielbiam! surowy kalafior to moje ostatnie odkrycie tutaj na Mazurach! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie;)
Również pozdrawiam :)
UsuńA ja jeszcze nigdy nie jadłam surowego kalafiora! bardzo ciekawi mnie ten przepis;)
OdpowiedzUsuńMadziu wypróbuj, jest pyszny :)
Usuń