Kto z Was lubi taki pieczony boczuś? Ja uwielbiam, dlatego zajadam jeszcze ciepły ;) A ze świeżym chlebkiem smakuje wybornie!
90dag -1kg boczku surowego
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
2 czubate łyżki musztardy
2 łyżki miodu
1 łyżeczka papryki słodkiej
3 duże ząbki czosnku
Boczek umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W
miseczce wymieszać musztardę, miód, paprykę, i zmiażdżony czosnek.
Marynatą posmarować boczek, zawinąć w folię i wstawić na noc do lodówki.
Na drugi dzień piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Po wyłączeniu
piekarnika zostawić jeszcze na pół godziny. Ostudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)