środa, 29 czerwca 2016

Lekka sałatka ze szpinakiem, fetą i ziarnami

Pyszna i lekka sałatka, którą zrobicie w kilka chwil. Idealna na lekki obiad, kolację lub jako dodatek do grillowanego mięsa.




1/2 op. młodego szpinaku
1 kostka fety
kilkanaście pomidorków koktajlowych
ogórek szklarniowy
4 łyżki prażonych ziaren do sałatki (słonecznik, pestki dyni, pini)
1/4 szkl oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki sosu ziołowego
1 łyżeczka kolorowych ziół do sałatek




Szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy. Ogórka i pomidorki myjemy. Ogórka kroimy na cienkie półplasterki, pomidorki na pół a fetę w kostkę. Oliwę mieszamy z sosem ziołowym.
Na talerzach rozkładamy szpinak, ogórki, pomidorki i fetę. polewamy łyżką oliwy i posypujemy ziarnami i kolorowymi ziołami do sałatek.
Sałatkę podajemy z grzankami lub pieczonym mięsem.

4 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)