piątek, 30 października 2015

Papryczki ala Dynia na Halloween

Kto z Was obchodzi Halloween ten na pewno szuka inspiracji na danie, przekąski i napoje na ten dzień. Co powiecie na taką mini "dynię" na jutrzejszy obiad lub kolację? Dzieci na pewno będą zadowolone :)



2-3 żółte papryki

Farsz:
30 dag mięsa mielonego
1 jajko
1/2 bułki
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
papryka słodka
majeranek


Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do miski przełożyć wszystkie składniki na farsz i wymieszać, doprawić do smaku.
Papryki umyć i osuszyć. Ostrym nożykiem wyciąć ogonek i wydrążyć ze środka gniazda nasienne i błonki. Wyciąć oczy, nos i usta. Papryki napełnić farszem i zamknąć od góry czapeczką z ogonkiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok pół godziny w 180 stopniach.


3 komentarze:

  1. Rewelacyjn pomysł i spora konkurencja dla tradycyjnej dyni ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja nie obchodze Hallowen, nic na ten czas nie przygotowuję, ale dynie -papryczki świetne

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)