piątek, 5 czerwca 2015

Surówka z młodej kapusty i koperku

Kolejna propozycja na pyszną i zdrową surówkę z młodej kapusty. Korzystajmy póki kapusta jest taka delikatna w smaku. Świetnie sprawdzi się do wszelakich mięs z grilla.



1/2 młodej kapusty
1/2 czerwonej cebuli
1/2 pęczka koperku
3 łyżki oliwy
1 łyżka sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego
sól, pieprz

 Kapustę poszatkować, cebulę i koperek drobno posiekać. Warzywa przesypać do miski, polać oliwą wymieszaną z sosem sałatkowym, ewentualnie doprawić do smaku. Odstawić na pół godziny do lodówki.

Nowalijki w kuchni

4 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)