Bigosik podałam w miseczce Porcelana Bogucice "Agawa Platin".
większa główka młodej kapusty
1 udko z kurczaka
1 filet z kurczaka
1/2 pęczka młodej cebulki ze szczypiorem
pęczek koperku
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany
1/2 pęczka młodej cebulki ze szczypiorem
pęczek koperku
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany
łyżeczka kucharka
sól, pieprz
sól, pieprz
łyżeczka przyprawy do dań z kapusty
3 łyżki koncentratu pomidorowego
Kapustę poszatkować. Wlać tyle wody aby sięgała poniżej poziomu kapusty. Mięso umyć i pokroić na mniejsze części, dodać do kapusty. Doprawić do smaku przyprawami. Całość gotować do miękkości. Cebulkę, szczypior i koperek posiekać. Szczypiorek i cebulkę dodać w połowie gotowania a koperek pod koniec. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy do niej masło, zabielamy śmietaną, dodajemy koncentrat i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotujemy jeszcze chwilę.
Bardzo lubię taki młody bigosik, pycha:)
OdpowiedzUsuńMniam..pychotka!
OdpowiedzUsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki bigosik, z młodej kapustki często robię :)
Pozdrawiam smacznie :)
Witaj :)
OdpowiedzUsuńZ młodej kapustki- smaczny :) robię go często z mnóstwem koperku :)
Milutko pozdrawiam :)