piątek, 5 czerwca 2015

Surówka z młodej kapusty z nowalijkami

Pyszna i zdrowa surówka. Idealna jako dodatek do obiadu lub mięsa z grilla. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie z kromeczką chleba.



1/2 główki młodej kapusty
pęczek rzodkiewek
1/2 pęczka dymki
sól, pieprz
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego

Kapustę poszatkować. Rzodkiewki i dymkę drobno pokroić. Warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku i wymieszać z jogurtem i majonezem. Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.

Nowalijki w kuchni

6 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)