piątek, 24 kwietnia 2015

Sałatka z pora i czerwonej fasoli

Pyszna i łatwa do zrobienia sałatka. Sprawdzi się zarówno na co dzień, na śniadanie lub do pracy, jak również na większe spotkania jako przystawka. Polecam bo jest pyszna i wyrazista w smaku. Tak jak lubię :)



2 duże pory (jasne części)
puszka czerwonej fasolki
mały słoik marynowanych pieczarek
6 jajek
3-4 łyżki majonezu
sól
świeżo zmielony pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pora umyć, pokroić w półplasterki. Posolić i odstawić na kilkanaście minut aby puścił sok. Odcisnąć w dłoniach. Fasolkę odsączyć z zalewy. Pieczarki pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i doprawić do smaku. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

6 komentarzy:

  1. świetna, czasem brakuje mi pomysłu na takie właśnie szybkie sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna sałatka, zapisuję do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję :) sałatka choć prosta jest bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię eksperymenty z sałatkami :) Twoje składniki, jak najbardziej trafione Asiu ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie sałatki :) Pięknie i smacznie wygląda :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)