300g fileta łososia
200g makaronu Om nom nom fusilli
pomarańcza
sól
przyprawa do ryb w młynku Kamis
przyprawa kolorowe zioła do sałatek Kamis
garść roszpunki
garść płatków migdałów
oliwa z oliwek
200g makaronu Om nom nom fusilli
pomarańcza
sól
przyprawa do ryb w młynku Kamis
przyprawa kolorowe zioła do sałatek Kamis
garść roszpunki
garść płatków migdałów
oliwa z oliwek
Łososia umyć, osuszyć i oprószyć przyprawą do ryb. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Wyjąć i ostudzić. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oliwy. Przecedzić i ostudzić. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Makaron wymieszać z ziołami do sałatek. Pomarańczę umyć, obrać i wyfiletować. Resztę soku wymieszać z2 łyżkami oliwy. W szerokich szklankach układać na przemian makaron, kawałki łososia i pomarańczy. Polać łyżeczką oliwy i posypać płatkami migdałowymi. Udekorować roszpunką.
Przepis dodaję do akcji Durszlaka "Fusion w kolorach Om nom nom"
wygląda bardzo smacznie, ciekawy blog, obserwuje:)
OdpowiedzUsuńW jaki sposób zdobyć paczkę z makaronami od Durszlaka? Nie mogę tych makaronow nigdzie kupić:-( pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńBasiu 2-3 tyg temu była akcja na FB, Durszlak rozdawał chętnym blogerom makarony Omnomnom. Podobno można je kupić w Stokrotce lub Carrefourze. Obserwuj FB, może jeszcze powtórzą akcję. Pozdrawiam :)
Usuń