sok 100% Tymbark pomarańcza z miąższem
1 szkl mleka
1 szkl płatków ryżowych błyskawicznych
10 truskawek
kilka malin
1/2 szkl borówek
miód do smaku
2 łyżki prażonych płatków migdałowych
W garnuszku zagotować mleko, wsypać płatki i zamieszać. Gotować ok 2 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dosłodzić miodem. Truskawki zmiksować i posłodzić miodem. Płatki ryżowe przełożyć do dwóch kolilek, polać musem truskawkowym i posypać owocami i prażonymi płatkami migdałowymi. Podawać ze szklanką soku Tymbark.
Rady: można użyć mrożonych owoców, jednak warto dzień wcześniej wyciągnąć truskawki z zamrażalnika aby się rozmroziły. Mrożone maliny i borówki pod wpływem ciepłych płatków ryżowych szybko rozmarzną. Warto mieć w domu gotowe, uprażone płatki migdałowe aby można było w każdej chwili po nie sięgnąć, bez potrzeby prażenia i oczekiwania aż ostygną.
Przepis dodaję do akcji Durszlaka "Śniadanie Tymbark"
wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, takie tez było ;)
UsuńRewelacyjne kokilki :) świetne
OdpowiedzUsuńDziękuję Kasiu :)
UsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńJoasiu, grunt, to porcja witaminek od samego ranka już :)
Pozdrawiam mile i smacznie ;)
Witaj Bożenko:) Takie śniadanka na słodko to ja bardzo lubię:) pozdrawiam :)
UsuńTakie śniadanie jak być mi postawiła to bym nie odmówiła.Jeszcze zimą tym bardziej.Płatki ryżowe bardzo lubię , owoce też. Pięknie to wygląda :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam więc na takie śniadanko ;) Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam :)
UsuńWspaniałe śniadanko :) nie mogłabym mu się oprzeć :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :) cieszę się, że i Tobie sie podoba ;)
Usuń