czwartek, 10 sierpnia 2017

Pomidory faszerowane sałatką z kalafiora

Dziś mam dla Was pyszną i prawdziwie letnią przystawkę: pomidory faszerowane sałatką z kalafiora, groszku i dużej ilości koperku i czosnku.
Pomidorki doskonale nadają się na imprezę przy grillu jak również kolację z chrupiącym pieczywem.





1 kalafior
puszka groszku konserwowego
1/2 pęczka koperku
2-3 ząbki czosnku
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
duże pomidory





Kalafiora podzielić na różyczki, oczyścić i ugotować na półtwardo. Odcedzić i ostudzić a następnie drobno pokroić. Groszek odcedzić z zalewy, koperek posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Dodać do kalafiora. Sałatkę doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.

Pomidory umyć, ściąć czubki i wydrążyć. Napełnić sałatką, udekorować.


10 komentarzy:

  1. Asiu takiego czegoś jeszcze nie robiłam super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Teresko i polecam. Są pyszne :)

      Usuń
  2. Pysznie się zapowiada i niesamowicie wygląda :) Świetnie Asiu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy patent ;) Zapraszam do dodania przepisu do akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają rewelacyjnie ciekawa jestem jak smakują

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)