środa, 23 sierpnia 2017

Leczo wegetariańskie z kaszą orkiszową

Pyszne, zdrowe i szybkie danie. Doskonałe na letni obiad. Do lecza dodałam łyżkę ajwaru, który doskonale podkręcił jego smak.




duża cukinia
duża cebula
czerwona papryka
10 pomidorków koktajlowych
ząbek czosnku
łyżka ajwaru
łyżeczka słodkiej papryki
sól morska O,Sole
 pieprz do smaku
2-3 łyżki oleju
2 łyżki siekanej natki pietruszki
torebka kaszy orkiszowej pełnoziarnistej Cenos




W rondlu rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, przesmażyć. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku, pokrojoną paprykę, pomidorki i cukinię. Doprawić do smaku i dusić do miękkości. Pod koniec dodać natkę pietruszki. W międzyczasie ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu.
Leczo podawać z kaszą.

5 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)