wtorek, 1 sierpnia 2017

Napój izotoniczny arbuzowo-miętowy

Na upały jest to najlepszy napój chłodzący i orzeźwiający. Zawiera wiele minerałów i witamin. Pozwala uzupełnić utracone podczas upałów czy uprawiania sportów mikroelementy. 
Do zrobienia napoju użyłam soli O'Sole od Cenos.




1/4 dużego arbuza
1 cytryna
łyżka miodu
szczypta soli morskiej drobnoziarnistej O'Sole
garść liści mięty
kilka kostek lodu
400 ml wody mineralnej 


Do kielicha blendera wrzucić pokrojonego arbuza (bez pestek i skóry), liście mięty, kostki lodu, dodać miód, sól i sok z cytryny. Zmiksować, rozlać do szklanek. Podawać od razu po przygotowaniu.

9 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)