Pyszna i efektowna przekąska do piwa i nie tylko. Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilę. Świetnie smakuje na ciepło jak również na zimno.
Paluszki można dodatkowo posypać makiem, kminkiem lub czarnuszką.
op. ciasta francuskiego
jajko
100 g parmezanu
papryka słodka
sól morska grubo zmielona O'Sole
jajko
100 g parmezanu
papryka słodka
sól morska grubo zmielona O'Sole
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować rozbełtanym jajkiem. Parmezan zetrzeć na drobnych oczkach posypać równomiernie ciasto. Oprószyć lekko papryką. Ciasto pokroić wzdłuż krótszego boku na paski o grubości ok 1,5 cm, skręcić.
Paluchy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem i posypać solą (nie za dużo gdyż parmezan jest już słony).
Piec ok 15-20 minut w 200 stopniach.
Wyglądają tak pysznie że nic tylko chrupać 😍
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie Asiu :) Lubię ciasto francuskie w każdym wydaniu :)
OdpowiedzUsuńPyszne Paluchy ❤
OdpowiedzUsuńbardzo fajna przekąska
OdpowiedzUsuńDo chrupania wieczorami, idealne :D
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :) paluchy smakują rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuń