czwartek, 30 marca 2017

Sałata z jajkiem, fetą, suszonymi pomidorami i zbożami ekspandowanymi

Pysznie, zdrowo i kolorowo, czyli moje wiosenne śniadanie. Sałatkę posypałam ekspandowaną gryką, jagłą i burakami od Cenos. Wyszła doskonała. Takie zboża świetnie smakują nie tylko z sałatką ale jako samodzielna przekąska ;)
Wam też polecam :)



op. mixu sałat z roszponką
2 jajka
kilka suszonych pomidorów z zalewy
1/3 op. fety
kilka plasterków czerwonej cebuli
1-2 łyżki oleju rzepakowego
4 łyżki zbóż ekspandowanych gryka+jagła+burak Cenos



Na talerzach układamy porcje sałaty, pokrojone jajka, pomidory i fetę, krążki cebuli. Całość polewamy olejem i posypujemy ekspandowanymi zbożami. Można posypać szczyptą ziół do sałatek.

1 komentarz:

  1. podoba mi się bardzo pomysł na takie wiosenne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)