Ciasto jest puszyste, wilgotne i po prostu pyszne :) Koleżanki z pracy zachwycały
się jego smakiem i nikt nie zorientował się, że nie jest to tradycyjny
wypiek na mące. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna a ciasto mogą jeść
osoby na diecie bezglutenowej i dbające o linię :) Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po kolejny kawałek ;)
480 g ugotowanej czerwonej fasoli Cenos
2 duże banany
4 łyżki oleju rzepakowego
4 jajka
3 łyżki kakao
4 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl siekanych orzechów włoskich
4 łyżki oleju rzepakowego
4 jajka
3 łyżki kakao
4 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl siekanych orzechów włoskich
Wszystkie składniki oprócz orzechów przełożyć do naczynia i dokładnie zblendować na gładki mus. Dodać orzechy, wymieszać. Blaszkę (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Brownie piec ok 40 minut w 170 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić, można posypać cukrem pudrem lub polać gorzką czekoladą.
Rada: ciasto szybciej przygotujesz używając fasoli z puszki.
Bardzo mi się podoba taka wersja ciasta, pewnie kiedyś zrobię ;)
OdpowiedzUsuńDzięki Asiu i polecam :)
UsuńCiekawa jestem jak smakuje takie ciasto. Wygląda bardzo pysznie:)
OdpowiedzUsuńIza i jest pyszne, warto wypróbować :
UsuńPięknie wyrośniete ciasto! Bardzo lubię ciasto na fasoli,szczerze polecam Ci również ciasto na ciecierzycy.
OdpowiedzUsuńMonia na pewno wypróbuję, tym bardziej, że ograniczam te tradycyjne słodycze ;)
UsuńSuper pomysł Asiu , ciasto wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńAsiu dziękuję :)
UsuńCoraz bardziej ciekawią mnie takie słodkości ;)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńNa pewno pycha!
OdpowiedzUsuńO tak :)
UsuńWygląda pysznie Asiu ;)
OdpowiedzUsuńtez jestem ciekawa smaku, już wiele dietetycznych ciast robiłam, ale fasolowego jeszcze nie
OdpowiedzUsuńTo polecam jest pyszne :)
UsuńHmm, wygląda super :D
OdpowiedzUsuńDziekuje :)
Usuń