piątek, 7 października 2016

Carpaccio z buraczków i wędzonego łososia

Przepyszna i zdrowa przystawka lub kolacja dla wielbicieli buraczków i łososia :)
 Z podanych składników powinno wyjść 3 takie porcje.





2 nieduże buraczki
125 g łososia wędzonego na gorąco
100 g kaszy jaglanej
op. kiełków rzodkiewki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól himalajska z młynka
pieprz czarny z młynka

 


Buraczki wyszorować i upiec (zawinięte w folię) lub ugotować do miękkości (ok 1 godzina). Ostudzić i obrać. Pokroić w cieniutkie plasterki. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Na talerzach układać plasterki buraczków tworząc okrąg. Posypać kaszą i podzieloną na mniejsze kawałeczki rybę. Danie udekorować kiełkami, polać oliwą i sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem.

1 komentarz:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)