niedziela, 30 października 2016

Kotleciki jajeczno-jaglane z sałatką

Pyszne, zdrowe i delikatne kotleciki. Będą idealne dla dzieci jak również jako lunch do pracy. 
Ja podałam je z miksem sałat z oliwkami i pomidorkami.
Z tej porcji wyjdzie ok. 10 kotlecików.




Kotleciki:
woreczek kaszy jaglanej (100g)
5 jaj ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
1-2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia



Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce, dodać kaszę, surowe jajko i doprawić do smaku. Dodać tyle bułki tartej aby można było łatwo formować kotleciki. Łyżką nakładać masę i formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce i smażyć na rumiano z obu stron.



10 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)