Pyszne, zdrowe i delikatne kotleciki. Będą idealne dla dzieci jak również jako lunch do pracy.
Ja podałam je z miksem sałat z oliwkami i pomidorkami.
Z tej porcji wyjdzie ok. 10 kotlecików.
Kotleciki:
woreczek kaszy jaglanej (100g)
5 jaj ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
1-2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce, dodać kaszę, surowe jajko i doprawić do smaku. Dodać tyle bułki tartej aby można było łatwo formować kotleciki. Łyżką nakładać masę i formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce i smażyć na rumiano z obu stron.
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńAsiu !
OdpowiedzUsuńSmaczne, proste, szybkie w wykonaniu i zdrowe:)
Pozdrawiam:)
Dziękuję i pozdrawiam :)
UsuńPyszne kotleciki Asiu i takie złociste , mniam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Asiu :)
UsuńKocham takie tradycyjne jajeczno, jaglane kotleciki! :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/10/29/risotto-z-dynia-pieczarkami-i-rozmarynem/
OdpowiedzUsuńtakie kotleciki są bardzo pyszne!!
OdpowiedzUsuńO tak :)
Usuńzdrowe i apetyczne :) super pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziekuję :)
Usuń