wtorek, 18 sierpnia 2015

Leczo z kiełbasą

Leczo uwielbiam nie tylko za smak warzyw, których mamy teraz pod dostatkiem ale również za to, że szybko się je robi. Nam najbardziej smakuje ze świeżą bułeczką.

Danie podałam w miseczce "Malta" od Porcelany Bogucice.



2 żółte papryki
2 czerwone papryki
2 cebule
1 cukinia
puszka pomidorów bez skórki
2 laski kiełbasy
2 ząbki czosnku
łyżeczka słodkiej papryki
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka przyprawy do leczo
ostra papryka w proszku
sól
pieprz wg uznania
4 łyżki oleju



Na oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w piórka, dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Podsmażyć. Następnie wrzucić paprykę i cukinię pokrojone w kostkę, drobno posiekany czosnek, pomidory i koncentrat. Przyprawić do smaku przyprawami i dusić do miękkości.
 

3 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)