Danie podałam w miseczce "Malta" od Porcelany Bogucice.
2 żółte papryki
2 czerwone papryki
2 cebule
2 czerwone papryki
2 cebule
1 cukinia
puszka pomidorów bez skórki
2 laski kiełbasy
2 ząbki czosnku
łyżeczka słodkiej papryki
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka przyprawy do leczo
puszka pomidorów bez skórki
2 laski kiełbasy
2 ząbki czosnku
łyżeczka słodkiej papryki
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka przyprawy do leczo
ostra papryka w proszku
sól
pieprz wg uznania
4 łyżki oleju
4 łyżki oleju
Na oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w piórka, dodać kiełbasę pokrojoną w
półplasterki. Podsmażyć. Następnie wrzucić paprykę i cukinię pokrojone w kostkę, drobno posiekany czosnek, pomidory i koncentrat.
Przyprawić do smaku przyprawami i dusić do miękkości.
Leczo bardzo lubimy a teraz jest ten czas kiedy smakuje najbardziej:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię leczo i często je przygotowuję :)
OdpowiedzUsuńSame pyszności :)
OdpowiedzUsuń