poniedziałek, 1 lutego 2021

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Smaczna i sycąca sałatka, którą możemy przygotować jako drugie śniadanie do pracy lub na spotkanie ze znajomymi. Polecam z całego serca :)




150 g ryżu

2 puszki tuńczyka w sosie własnym

puszka kukurydzy

mała czerwona cebulka

mały pęczek koperku

3-4 łyżki majonezu

sól, pieprz


Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulkę i koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić do smaku i wymieszać z majonezem. Odstawić w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.


2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)