Smaczna i efektowna wiosenna przekąska. Tak przygotowaną tortillę można podać na śniadanie lub kolację albo zabrać do pracy. Do picia podałam mój ulubiony i orzeźwiający sok pomarańczowy Hortex.
3 placki tortilli
3 duże liście sałaty
Pasta jajeczna:
6 jajek
por
3 łyżki majonezu
4 łyżki kiełków rzeżuchy
sól
świeżo zmielony pieprz
sok pomarańczowy 100% Hortex do podania
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Rozgnieść widelcem lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w cienkie półplasterki, przesypać do miseczki i posolić. Odstawić na 15 minut i odcisnąć sok. Jajka, por, majonez i rzeżuchę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatę umyć i osuszyć. Ułożyć po listku na placku tortilli, na środku nałożyć 1/3 pasty jajecznej. Zwinąć w rulonik i zawinąć w folię. Schłodzić. Tortille pokroić skośnie w grube plastry.
Podawać z sokiem Hortex.
Przepis bierze udział w akcji:
Asieńko!
OdpowiedzUsuńSmacznie, jak zawsze u Ciebie, ciekawy pomysł nadzienia:)
Słonecznie pozdrawiam:)
Chętnie zjadła bym kilka ❤
OdpowiedzUsuńZapraszam Małgosiu :)
Usuńwygląda niesamowicie apetycznie i efektownie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńJak to pysznie wygląda ^_^
OdpowiedzUsuńbardzo dobre
OdpowiedzUsuń