poniedziałek, 1 kwietnia 2019

Wiosenne tortille z pastą jajeczną

Smaczna i efektowna wiosenna przekąska. Tak przygotowaną tortillę można podać na śniadanie lub kolację albo zabrać do pracy. Do picia podałam mój ulubiony i orzeźwiający sok pomarańczowy Hortex.



3 placki tortilli
3 duże liście sałaty

Pasta jajeczna:
6 jajek
por
3 łyżki majonezu
4 łyżki kiełków rzeżuchy
sól
świeżo zmielony pieprz

sok pomarańczowy 100% Hortex do podania



Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Rozgnieść widelcem lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w cienkie półplasterki, przesypać do miseczki i posolić. Odstawić na 15 minut i odcisnąć sok. Jajka, por, majonez i rzeżuchę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatę umyć i osuszyć. Ułożyć po listku na placku tortilli, na środku nałożyć 1/3 pasty jajecznej. Zwinąć w rulonik i zawinąć w folię. Schłodzić. Tortille pokroić skośnie w grube plastry. 
Podawać z sokiem Hortex.


Przepis bierze udział w akcji:

7 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)