Wróciłam z urlopu i od razu częstuję Was pysznym deserkiem :)
Deserek można zrobić w słoiczku i zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Polecam, jest pyszny!
I nie tylko dla miłośników chia ;)
Deserek można zrobić w słoiczku i zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Polecam, jest pyszny!
I nie tylko dla miłośników chia ;)
400 ml jogurtu greckiego
3-4 łyżki nasion chia
2 łyżki miodu
7 moreli
łyżka masła
spora szczypta cynamonu
bita śmietana i mięta do dekoracji
Jogurt wymieszać z łyżką miodu i nasionami chia. Przelać do 2 słoiczków i wstawić na noc do lodówki.
Na drugi dzień przygotować morele. Umyć osuszyć i przekroić na ćwiartki. W garnuszku rozpuścić masło, dodać morele, miód, cynamon i dusić chwilę aż zmiękną. Przestudzić, wyłożyć na jogurt. Deser udekorować bitą śmietaną i miętą. Polać syropem ze smażenia moreli.
O rety jakie piękne 😊 poproszę jeden 😀
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńNiesamowicie apetycznie wygląda :) na takie cudo bardzo chętnie bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńPolecam Aniu :)
UsuńTo ja wystawiam łapke po drugi :) pysznie się zapowiada :)
OdpowiedzUsuńDziekuję Monia i zapraszam :)
UsuńWygląda pięknie i smakowicie :D
OdpowiedzUsuńpysznie to on wygląda :)
OdpowiedzUsuń