Gdy od firmy Cenos dostałam kaszę jaglaną prażoną od razu wiedziałam, że będzie pyszne śniadanie. Kasza ma lekko orzechowy posmak, doskonale łączy się ze świeżymi owocami jak i bakaliami. Szybko się gotuje więc nie ma problemu z przygotowanie jej na śniadanie.
Kaszkę można podawać na ciepło lub na zimno.
1/2 szkl kaszy jaglanej prażonej Cenos
1 szkl mleka
3 łyżki wiórków kokosowych
miód do smaku
15 dag truskawek
2 łyżki prażonych płatków migdałów
1 szkl mleka
3 łyżki wiórków kokosowych
miód do smaku
15 dag truskawek
2 łyżki prażonych płatków migdałów
Kaszę jaglaną przelać na sicie gorącą wodą. Przesypać do garnka, wlać mleko i dodać wiórki kokosowe. Gotować mieszając co jakiś czas przez ok 15 minut. Na koniec dosłodzić miodem.
W czasie gdy kasza będzie się gotować zrobić truskawki. Umyć, obrać i rozgnieść, ewentualnie dosłodzić miodem.
Do miseczki przełożyć kaszę polać truskawkami i posypać płatkami migdałowymi.
Pyszne i pożywne śniadanko, ale też wspaniały deser :)
OdpowiedzUsuńpyszne śniadanko
OdpowiedzUsuńDziękuję Iza :)
UsuńOstatnio robiłam wręcz identczną! Pycha :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Kaszka, ryż czy makaron z truskawkami są bardzo lubiane :)
Usuńuwielbiam jaglankę :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :)
UsuńWspaniałe zdrowe i smaczne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;)
UsuńJoasiu u Ciebie wszystko smacznie wyglada. Bardzo chętnie skosztuję takiej jaglanki, ponieważ lubię tą kaszkę.
OdpowiedzUsuńDziekuję Małgosiu :)
Usuńsmaczna jaglanka :)
OdpowiedzUsuń