op. tortilli
Sałatka:
podwójny filet z kurczaka
przyprawa gyros
sałata lodowa
czerwona papryka
czerwona cebula
sól
świeżo zmielony pieprz
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
1/3 łyżeczki papryki słodkiej
Sałatka:
podwójny filet z kurczaka
przyprawa gyros
sałata lodowa
czerwona papryka
czerwona cebula
sól
świeżo zmielony pieprz
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
1/3 łyżeczki papryki słodkiej
Filety umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Obficie oprószyć przyprawą gyros i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Ostudzić.
Sałatę, paprykę i cebulkę pokroić. Majonez wymieszać z keczupem i słodką papryką. Wszystkie składniki na sałatkę wymieszać, połączyć z sosem.
Tortille przekroić na pół, zwinąć w rożek. Końce zawinąć w folię aluminiową. Rożki napełniać sałatką, można oprószyć kolorowym pieprzem.
Składniki na sałatkę najlepiej połączyć z sosem i napełnić rożki zaraz przed podaniem.
Świetna przystawka na imprezę ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńNo i własnie coś takiego zrobię... Super pomysł, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNo to super, że udało mi się podsunąć pomysł na przekąskę :)
UsuńPyszne!
OdpowiedzUsuń