Dzisiaj nie będzie zupy lecz filety z kurczaka pod pyszną serowo-kurkową pierzynką. Polecam na obiad lub kolację. Są przepyszne :)
4 małe filety z kurczaka
200g kurek
dymka
łyżka masła
2 łyżki natki pietruszki
sól, świeżo mielony pieprz
przyprawa do kurczaka
tymianek
10 dag startego sera żółtego
2 łyżki oleju
200g kurek
dymka
łyżka masła
2 łyżki natki pietruszki
sól, świeżo mielony pieprz
przyprawa do kurczaka
tymianek
10 dag startego sera żółtego
2 łyżki oleju
Filety umyć, osuszyć i pozbawić błonek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić w chłodne miejsce.
Kurki oczyścić, pokroić i przesmażyć na maśle z posiekaną dymką. Na koniec doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać natkę.
Naczynie
żaroodporne natłuścić olejem, ułożyć filety i przykryć kurkami. Posypać
startym serem i zapiekać 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
zjadłabym takie:)
OdpowiedzUsuńchętnie bym zjadła taki obiad:D
OdpowiedzUsuń