2 szkl makaronu świderki
duży filet z kurczaka
kilka pomidorków koktajlowych
sól morska prowansalska KAMIS
1/2 szkl pesto bazyliowego (przepis tutaj)
pieprz
2 łyżki startego żółtego sera
łyżka oliwy
duży filet z kurczaka
kilka pomidorków koktajlowych
sól morska prowansalska KAMIS
1/2 szkl pesto bazyliowego (przepis tutaj)
pieprz
2 łyżki startego żółtego sera
łyżka oliwy
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. W tym samym czasie fileta umyć, osuszyć i pokroić w kostkę lub paseczki. Oprószyć solą prowansalska i pieprzem. Usmażyć na rumiano na łyżce oliwy. Umyte pomidorki pokroić na połówki. Ugotowany makaron wymieszać z sosem pesto i usmażonym kurczakiem. Wyłożyć na talerze, udekorować pomidorkami i listkami bazylii. Posypać startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)