główka młodej kapusty
pęczek młodej cebulki ze szczypiorem
pęczek koperku
2 łyżki masła
łyżka octu
2 łyżki śmietany
sól
pęczek młodej cebulki ze szczypiorem
pęczek koperku
2 łyżki masła
łyżka octu
2 łyżki śmietany
sól
czosnek granulowany
pieprz biały Kamis
Kapustę poszatkować, zalać wodą (nie więcej niż poziom kapusty) i ugotować do miękkości. Szczypior i koperek posiekać. Szczypiorek dodać w połowie gotowania a koperek pod koniec aby kapusta ładnie pachniała. Gdy kapusta będzie miękka (można odlać trochę wody jeśli uznamy, że jest jej zbyt dużo) dodajemy do niej masło, ocet, zabielamy śmietaną i przyprawiamy solą i pieprzem i czosnkiem. Najlepiej smakuje na ciepło.
Witaj :)
OdpowiedzUsuńZajadam się młodą kapustą, mam ją dziś także na obiadek :) bez octu, ale reszta ta sama, smacznie :)
Pozdrawiam słonecznie na udany dzień i zapraszam do mnie na truskawkowy post ;)
Wygląda wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
a gdzie boczek?
OdpowiedzUsuń