Przepyszna sałatka z chrupiącymi orzechami i bekonem sprawdzi się nie tylko na imprezę ale również na drugie śniadanie do pracy.
2 op mrożonych brokułów (ok 800g)
6 plastrów bekonu parzonego
4 jajka
1 szkl kukurydzy konserwowej
1 szkl siekanych orzechów włoskich
1/2 czerwonej cebuli
2-3 łyżki majonezu
sól, świeżo zmielony pieprz
Brokuły ugotować na półtwardo, odcedzić. Pokroić na większe kawałki. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Cebulę posiekać. Jajka ugotować i grubo pokroić. Bekon pokroić w kosteczkę, przesmażyć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
zdecydowanie moje smaki
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki, a szczególnie z brokułami :) Na pewno wypróbuję takie połączenie składników.
OdpowiedzUsuńkupuję ten pomysł :)
OdpowiedzUsuńSmaczne połączenie :-)
OdpowiedzUsuńAle fajne pomyślane. Kilka składników i jaka smaczna propozycja powstała :)
OdpowiedzUsuńSmaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńSmaczny pomysł na sałatkę, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń