środa, 13 lutego 2019

Sałatka brokułowa z bekonem i orzechami

Przepyszna sałatka z chrupiącymi orzechami i bekonem sprawdzi się nie tylko na imprezę ale również na drugie śniadanie do pracy.




2 op mrożonych brokułów (ok 800g)
6 plastrów bekonu parzonego
4 jajka
1 szkl kukurydzy konserwowej
1 szkl siekanych orzechów włoskich
1/2 czerwonej cebuli
2-3 łyżki majonezu
sól, świeżo zmielony pieprz




Brokuły ugotować na półtwardo, odcedzić. Pokroić na większe kawałki. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Cebulę posiekać. Jajka ugotować i grubo pokroić. Bekon pokroić w kosteczkę, przesmażyć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny do lodówki.

7 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)