Pyszne, zdrowe i sycące danie.
Płynne żółtko i mega chrupiący bekon sprawią, że wrócisz do niego jeszcze nie raz ;)
Doskonale sprawdzi się jako lekkie danie obiadowe lub kolacyjne. Może być również smacznym i pożywnym śniadaniem.
Płynne żółtko i mega chrupiący bekon sprawią, że wrócisz do niego jeszcze nie raz ;)
Doskonale sprawdzi się jako lekkie danie obiadowe lub kolacyjne. Może być również smacznym i pożywnym śniadaniem.
Na 1 porcję:
1 woreczek kaszy jaglanej prażonej Cenos
1 jajko
3 plasterki bekonu parzonego
kilka pomidorków koktajlowych
1/2 awokado
1 łyżka soku z cytryny
kawałek czerwonej cebuli
łyżka natki pietruszki
sól, pieprz
łyżeczka oliwy z oliwek
Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Bekon smażymy aby był chrupiący, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni smażymy jajko. Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidorki kroimy w ćwiartki a cebulę w piórka.
Na talerzu układamy kaszę, awokado, pomidorki, jajko i bekon. Całość posypujemy natką, skrapiamy oliwą i przyprawiamy solą i pieprzem.
Pyszne i pomysłowe danie. Chętnie schrupała bym chipsy z bekonu.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania! Uwielbiam jaglankę. Powiem Ci, że robię coś podobnego - jaglanka, jajko, bekon i pieczarki. Mój mąż bardzo lubi jeść ją na kolację i pewnie niedługo opublikuję przepis u siebie. Twoja wersja prezentuje się bardzo smacznie - jest tak kolorowo:) Już wiem, że polubiłabym taką sałatkę:)
OdpowiedzUsuńPyszne i bardzo pożywne danie :) Palce lizać! :D
OdpowiedzUsuńPyszne danie, zjadła bym z ogromnym apetytem :-)
OdpowiedzUsuńJoasiu droga!
OdpowiedzUsuńJuż pojadłam oczami- dziękuję:)