O pączusiach z serka homogenizowanego słyszał chyba każdy. Ale nie każdy ich próbował a naprawdę warto. Mają same zalety! Zrobisz je ekspresowo gdyż nie wymagają wyrastania a ciasto zamieszasz i nałożysz łyżką. Są mięciutkie, delikatne i po prostu pyszne.
Mimo iż nie są idealnie okrągłe, maja w sobie sporo uroku.
To jak? Smażycie? ;)
400 g serka homogenizowanego waniliowego
4 jajka
2 szkl mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania
4 jajka
2 szkl mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania
W jednej misce rozbełtać jajka z serkiem. W drugiej wymieszać suche składniki. Wszystko razem połączyć łyżką. W szerokim rondlu rozgrzać olej. małą łyżeczka nakładać porcje ciasta bezpośrednio na gorący olej. Smażyć na złotobrązowy kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Nigdy takich nie jadłam, mam ogromną ochotę w końcu wypróbować przepis :)
OdpowiedzUsuńPolecam, są pyszne :)
UsuńJuz w kilku miejscach widziałam te urocze kuleczki, muszę w końcu wypróbować:-)
OdpowiedzUsuńkoniecznie wypróbuj ;)
UsuńJa kiedyś takie robiłam, ale średnio mnie zachwyciły. Chyba jednak wolę faworki lub zwykle pączki,ale bardzo podoba mi się Twoje zdjęcia:)
OdpowiedzUsuńA my bardzo lubimy :) a do tego bardzo szybko się je robi, co tez dla mnie jest plusem, zwłaszcza teraz jak pracuje i na wszystko brakuje czasu ;)
UsuńUwielbiam takie małe słodkości :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńCiekawe 😊nie jadłam jeszcze takich 😊
OdpowiedzUsuńMyśle, ze pora wypróbować ;)
UsuńRobiłam je w tamtym roku, są przepyszne!
OdpowiedzUsuń:))
Usuńale urocze:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńpyszniutkie:)
OdpowiedzUsuńPrawda? ;)
UsuńUwielbiam takie! można by jeść bez opamiętania :)
OdpowiedzUsuń