niedziela, 19 lipca 2015

Muffinki jagodowe z marcepanem

Niedawno proponowałam Wam pyszną babkę z jagodami. Dziś będą małe babeczki :) Szybko się je robi i jeszcze szybciej znikają z talerza. Wypróbujcie sami :)


Babeczka podana na talerzyku "Gloria" od Porcelany Bogucice.


  


1,75 szkl maki pszennej 
2/3 szkl cukru 
2 łyżki cukru waniliowego 
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
2jajka
1 szkl mleka
6 łyżek oleju 
1/2 szkl jagód
100g marcepanu 
cukier puder do posypania





Wszystkie suche składniki przełożyć do jednej miski, wymieszać. W drugiej misce dokładnie wymieszać mokre składniki (jajka, olej, mleko). Suche składniki przesypać do miski z mokrymi, szybko wymieszać do połączenia składników. Dodać jagody i pokrojony w kostkę marcepan. Masę przekładać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.

7 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają, uwielbiam marcepan :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak jagodowe, to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności, taki babeczki z jagodami to mistrzostwo świata :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję i polecam bo są pyszne i szybko sie je robi :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny przepis, takie babeczki najlepsze

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)