Babeczka podana na talerzyku "Gloria" od Porcelany Bogucice.
1,75 szkl maki pszennej
2/3 szkl cukru
2 łyżki cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2jajka
1 szkl mleka
6 łyżek oleju
1/2 szkl jagód
100g marcepanu
cukier puder do posypania
Wszystkie suche składniki przełożyć do jednej miski, wymieszać. W drugiej misce dokładnie wymieszać mokre składniki (jajka, olej, mleko). Suche składniki przesypać do miski z mokrymi, szybko wymieszać do połączenia składników. Dodać jagody i pokrojony w kostkę marcepan. Masę przekładać do papilotek do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńŚliczne - i babeczki i zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają, uwielbiam marcepan :)
OdpowiedzUsuńJak jagodowe, to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPyszności, taki babeczki z jagodami to mistrzostwo świata :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam bo są pyszne i szybko sie je robi :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, takie babeczki najlepsze
OdpowiedzUsuń