piątek, 15 sierpnia 2014

Sałatka "prawie"grecka

Nabrałam wielką ochotę na sałatkę grecką. Jednak znając niechęć domowników do oliwek postanowiłam je ominąć w przepisie. Ale i tak wyszła pyszna i równie zdrowa sałateczka do obiadu. Pasuje nie tylko do dań mięsnych ale również z grzankami.



główka sałaty lodowej
kilkanaście pomidorków koktajlowych
duży ogórek
kostka fety
2 łyżki siekanego koperku
1/3 szkl oliwy z oliwek
sos sałatkowy włoski (z bazylią)

Sos sałatkowy wymieszać z oliwą i przelać do sosjerek.
Sałatę umyć, osuszyć i pokroić. Pomidorki i ogórka umyć. Pomidorki pokroić na połówki, ogórka w półplasterki. Ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki na sałatkę przełożyć do miski i wymieszać. Polać oliwą tuż przed podaniem lub po nałożeniu na talerz.


3 komentarze:

  1. Ja uwielbiam sałatki, takie jak ta w szczególności! :) moge jeść i jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie sałatki. Najchętniej przygotowuję je na obiad lub kolację. Są smaczne i lekkie. Twoja sałatka bardzo mi odpowiada:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)