4 udka z kurczaka
2 niezbyt dojrzałe papierówki
sól morska prowansalska KAMIS
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki majeranku KAMIS
2 gałązki świeżego tymianku
2 niezbyt dojrzałe papierówki
sól morska prowansalska KAMIS
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki majeranku KAMIS
2 gałązki świeżego tymianku
Udka umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Jabłka umyć i usunąć z nich gniazda nasienne. Pokroić w ósemki. Do rękawa do pieczenia przełożyć mięso i kawałki jabłek, włożyć gałązki tymianku i piec ok 45 minut w 180 stopniach aż udka będą mocno zarumienione. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
![Jedz polskie jabłka](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/1025/embed_3sUSccx6NxLAnWUXaxV0Lm2KM06cygzz.jpg)
![Jabłka wolności](http://zmiksowani.pl/image/miks/5c415bc0e5e63428ef63c81738c2b6a3_v2.jpg)
Wspaniały przepis, i jaki prosty ;)
OdpowiedzUsuńDrób i jabłka to duet idealny
OdpowiedzUsuńNa taki przepis w akcji czekałam:))
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział i zachęcam do tworzenia kolejnych przepisów z jabłkiem w roli głównej.
Pozdrawiam
Lubię połączenie mięsa i jabłek, tu dodatkowo fajnie, że to sezonowe polskie jabłuszka.
OdpowiedzUsuń