2 filety z kurczaka
8 dużych plastrów boczku
słoiczek żurawiny do mięs i serów
Kulinarne inspiracje KAMIS "Kurczak ze śliwką owijany boczkiem"
8 dużych plastrów boczku
słoiczek żurawiny do mięs i serów
Kulinarne inspiracje KAMIS "Kurczak ze śliwką owijany boczkiem"
(papryka słodka, czosnek, tymianek, rozmaryn)
sól
świeżo zmielony pieprz
łyżka oleju
Filety umyć, oczyścić i każdy przekroić na 2 płaty. Oprószyć z każdej strony przyprawami (oprócz rozmarynu), posmarować łyżeczką żurawiny i zwinąć. Każdą roladkę owinąć dwoma plastrami boczku, spiąć wykałaczką. Oprószyć rozmarynem. Naczynie żaroodporne natłuścić olejem, ułożyć roladki i piec ok 45 minut w 180 stopniach do mocnego zarumienienia.
:)))
OdpowiedzUsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie Joasiu ;)
Zapraszam do mnie- kartka z podroży do Toskanii jest :)
Pozdrawiam mile :)
Dziękuję Bożenko :) Na pewno wpadnę do Ciebie :)
Usuń