poniedziałek, 6 czerwca 2022

Sałatka ze szpinakiem i sosem miodowo-musztardowym

Szybka, zdrowa i bardzo smaczna sałatka, która doskonale sprawdzi się do dań mięsnych, jak również jako drugie śniadanie do pracy.




1/2 op. świeżego szpinaku

kilkanaście pomidorków koktajlowych

1/2 kostki sera typu feta

4 łyżki prażonego słonecznika


Sos:

łyżka miodu

łyżka musztardy

łyżka soku z cytryny

szczypta pieprzu

4 łyżki oliwy




Sos: wszystkie składniki wymieszać. Można dodać szczyptę soli ale feta jest wg mnie wystarczająco słona.

Szpinak opłukać i osuszyć. Pomidorki umyć, przekroić na pół. Fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Polać sosem, wymieszać. Posypać prażonym słonecznikiem.

4 komentarze:

  1. Na pewno jest przesmaczna :D Ja kiedyś robiłam sałatkę szpinakową, z prażonym słonecznikiem, bekonem, fetą i sosem czosnkowym ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę zrobić

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)