Niezwykle chrupiące ciasteczka będą idealną przekąską do szkoły czy na wycieczkę.
Są tak łatwe, że warto zaangażować dzieci w ich przygotowanie.
200 g ziaren słonecznika
50 g migdałów w słupkach/płatkach
1 łyżka maku
20 g wiórków kokosowych
30 g sezamu
4 łyżki cukru brązowego lub trzcinowego
szczypta soli
jajko
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Łyżką nakładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, formując okrągłe, niezbyt grube ciastka. Ciasteczka pieczemy ok 10-20 minut w 190 stopniach. Studzimy na kratce.
Idealne do pochrupania :)
OdpowiedzUsuńBardzo wartościowe, na piękną cerę i włosy
OdpowiedzUsuńAż mi się ciacha zachciało, a przecież już późno 😉
OdpowiedzUsuńfajne ciasteczka
OdpowiedzUsuńSmaczne i zdrowe takie ciasteczka😀
OdpowiedzUsuńPiekłam, bo lubiła je moja Córka, kiedy jeszcze z nami mieszkała🥮😊
te ciastka są naprawdę BARDZO SMACZNE. Do moich dodałam jeszcze żurawiny i nasiona lnu :) dziękuję za przepis!
OdpowiedzUsuń