sobota, 12 maja 2018

Wiosenna jajecznica z awokado

Tak przygotowana jajecznica na nieśpieszne weekendowe śniadanie to sama przyjemność dla podniebienia. Cudownie pachnie i smakuje wybornie.



2-3 jajka
łyżeczka masła klarowanego
1/2 awokado
kilka pomidorków koktajlowych
czerwona cebula
szczypiorek
sól, świeżo zmielony pieprz


Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy jajka i smażymy jajecznicę dodając część szczypiorku.
Awokado kroimy w półplasterki, pomidorki na połówki, cebulę w piórka. Jajecznicę i warzywa przekładamy na talerz. Oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

4 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)