podwójna pierś z kurczaka
kostka rosołowa
duży por
duży słoik pieczarek w natur. zalewie
puszka kukurydzy
puszka groszku
5 jajek na twardo
4-5 łyżek majonezu
łyżka musztardy
sól, pieprz
kostka rosołowa
duży por
duży słoik pieczarek w natur. zalewie
puszka kukurydzy
puszka groszku
5 jajek na twardo
4-5 łyżek majonezu
łyżka musztardy
sól, pieprz
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Ostudzić i pokroić w kostkę. Pora pokroić w cienkie półplasterki, posolić i odstawić na kilkanaście min. aby puścił soki. Odcisnąć i dodać do kurczaka. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Jajka obrać i pokroić w niedużą kostkę. Pieczarki pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić do smaku, dodać majonez i musztardę. Wymieszać i odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
Bardzo kusząca propozycja. Będzie jak znalazł na urodziny męża.
OdpowiedzUsuńCzy mogą być pieczarki w occie?
OdpowiedzUsuńMyślę, że tak :)
Usuń