Tak podane jajka będą pyszną imprezową przystawką. A na wielkanocne śniadanie stanowią u mnie punkt obowiązkowy.
10 jajek
Sos tatarski:
duży słoik marynowanych pieczarek
5 ogórków konserwowych
średni słoiczek majonezu
sól, świeżo zmielony pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Pieczarki i ogórki bardzo drobno pokroić. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin aby smaki się przegryzły. Podawać z połówkami jajek.
mniamm ale pyszne te jajka
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńZ chęcią jadła bym
OdpowiedzUsuńDawniej uwielbiałam sos tatarski teraz już troszkę mniej, ale takie połączenie na pewno by posmakowało :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam sos tatarski :)
OdpowiedzUsuń