Roladki to świetna propozycja na rodzinny obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a w dniu podania upiec w piekarniku. Mięso pieczone w folii jest soczyste, nie wysuszone.
Polecam, są naprawdę pyszne a ich piękny zapach roznosi się po całym mieszkaniu :)
4 filety z kurczaka
8 plastrów szynki wędzonej lub gotowanej
zioła prowansalskie
sól, pieprz
czosnek granulowany
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy wzdłuż na 2 płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Filety oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Od strony, którą zawiniemy do środka posypujemy ziołami i układamy plaster szynki. Zwijamy roladki i zawijamy je w folię aluminiową błyszczącą stroną do środka.
Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Na 10 minut przed wyjęciem usuwamy folię jeśli chcemy aby się trochę przyrumieniły.
Takie pakieciki można przygotować dzień wcześniej i odstawić do lodówki a następnego dnia upiec.
Pysznie wyglądają te roladki. Bardzo chętnie zjadłabym na obiadek :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu :)
UsuńJoasiu bardzo smaczne roladki, nabrałam na nie ochoty.
OdpowiedzUsuńGosiu dziękuję :)
UsuńBardzo lubię taki roladki są pyszne :)
OdpowiedzUsuńsoczyste i delikatne :)
OdpowiedzUsuń