sobota, 16 września 2017

Sałatka z awokado i tuńczyka

Bardzo łatwa, do tego pyszna i zdrowa sałatka na kolację, śniadanie czy lunch do pracy. 
Polecam :)



1 dojrzałe awokado
1 pomidor
puszka tuńczyka w sosie własnym
1/2 czerwonej cebulki
2 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz


Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidora i awokado pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Białka zetrzeć na drobnej tarce.
W pucharkach układać warstwami: pomidor, cebulka, awokado, tuńczyk, cebulka, białko, pokruszone żółtko. Warstwy przyprawić solą i pieprzem wg własnego upodobania.

10 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)