Kopytka:
500-600g ugotowanych ziemniaków
jajko
mąka
oliwa lub masło do smażenia
500-600g ugotowanych ziemniaków
jajko
mąka
oliwa lub masło do smażenia
Kopytka: Ziemniaki przepuścić przez praskę, uklepać i wyłożyć na górę 1/4 część. W to miejsce wsypać mąkę. Wbić jajko i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na mniejsze części, wałkować cienkie wałeczki i kroić kopytka. W razie potrzeby podsypywać mąką. Gotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i podsmażyć aby zyskały rumiany kolor. Podawać z pesto dyniowym, posypanym słonecznikiem i natką.
Przepis na dyniowe pesto znajdziecie tutaj
Lubię takie nieoczywiste połączenia:)
OdpowiedzUsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńJoasiu- pysznie u Ciebie i tak pięknie podane :)
Pozdrawiam mile :)