Pyszne i niesamowicie łatwe do zrobienia ciasteczka. Posmakują zarówno mniejszym jak i większym łasuchom ;) Zamiast migdałów można użyć dowolnych orzechów. I proponuję zrobić z podwójnej porcji gdyż znikają bardzo szybko ;)
opakowanie ciasta francuskiego
3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego
4 łyżki siekanych migdałów
jajko do posmarowania
Ciasto rozwinąć i połowę posmarować kremem czekoladowym. Posypać równomiernie 3 łyżkami migdałów, złożyć na pół. Od strony złożenia ciasto pociąć na 7 pasów, skręcić a następnie zwinąć ślimaczka. Ślimaczki z ciasta ułożyć w foremkach na muffinki, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać pozostałymi migdałami.
Ślimaczki piec ok 20 minut w 190 stopniach. Ostudzić.
Pysznie:) kiedyś w podobny sposób robiłam rogaliki
OdpowiedzUsuńSmaczne i wizualnie śliczne Asiu😊
OdpowiedzUsuńPozdrawiam miło🧡🤗☕
jakie one pyszne ;))
OdpowiedzUsuń