Pyszne i soczyste kawałki kurczaka świetnie smakują z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką grecką.
Tak przygotowane mięso można również upiec na grillu ;)
3 udka z kurczaka
3 łyżki majonezu
sól
świeżo zmielony pieprz
papryka słodka
czosnek granulowany
tymianek
Udka umyć, osuszyć i podzielić na dwie części. Mięso oprószyć przyprawami i odstawić przynajmniej na godzinę. Następnie każdy kawałek posmarować majonezem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym z pokrywką.
Kurczaka piec 60 minut w 180 stopniach, 15 minut przed końcem zdjąć pokrywkę aby skórka lekko się zarumieniła.
No no no! Ciekawy pomysł na marynatę!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł, tak przyrządzonego kurczaka jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuń